Wie ben ik?

Ik ben Bea Hekhuis: psycholoog, KernTalentenanalist, EFT-coach

Opleiding

Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd en een master “Islam” gedaan, beide aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik o.a. in diverse functies binnen de (jeugd)hulpverlening gewerkt. Sinds 2009 heb ik mijn eigen praktijk als counselor en coach. De opleiding tot KernTalentenanalist heb ik gevolgd bij Coretalents, docent: Frans Corten. De opleiding tot EFT-therapeut heb ik gedaan bij Ben Meijer in Apeldoorn. Daarnaast heb ik diverse bijscholingen gevolgd. Onder andere:

Medische Basiskennis – CIVAS
Seminar: ‘Hormonen en darmen’ – RP Academy
Kennisdag: ‘Het hormonale systeem en langdurige stress’ – AOV
Dagcursus: ‘Voeding en hormonen’ – Ortho Health Foundation
‘Themadag Burn-out’ – NOGG
Dagcursus: ‘Voeding voor brein en darmen’ – Ortho Health Foundation
Kennisdag: ‘Immuunsysteem in (on)balans’ – AOV
Seminar: ‘S.O.S. Stress’ – Energetica Natura
Seminar: ‘Hypothalamus/hypofyse en schildklier (HPT-as) terug in balans brengen’ – Energetica Natura
Symposium: ‘Voeding voor het brein’ – Folio Orthica
Seminar: ‘De onderschatte rol van de darm bij de belangrijkste ziektebeelden van deze eeuw’ – Energetica Natura
Symposium: ‘Trauma – late gevolgen voor kinderen en volwassenen’ – Stichting Centrum ’45

Persoonlijk

Ik ben bekend met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Vroeger wist ik vooral hoe je daarin vast kunt lopen, nu heb ik er voornamelijk voordeel en plezier van.

Ik heb te maken gehad met sociale angst, ME/chronische vermoeidheid, en dwangklachten. Het zoeken naar gezondheid, het oplossen van de angsten, en het ondanks de fysieke beperkingen een opleiding afmaken en zorgen dat er brood op de plank komt, viel allemaal bepaald niet mee, maar zie ik nu als een intensieve vorm van mentale training. Mezelf ontwikkelen op alle vlakken was ineens noodzaak. Het heeft me inzichten gegeven die ik op geen andere manier had kunnen verkrijgen, en ik ben er sterker en wijzer uit te voorschijn gekomen.

Wat ik zie

Mensen hebben over het algemeen veel meer in huis dan ze laten zien. Ze belemmeren zichzelf met aangeleerde overtuigingen en beperkende emoties die men heeft overgehouden aan eerdere minder fijne ervaringen of heeft overgenomen van anderen. Dat is jammer en niet nodig. Mits je zelf de regie pakt, kun je jezelf ontwikkelen, of dat nu gaat om het oplossen van emotionele klachten, het verbeteren van je prestaties, of beide. Er is vaak veel meer mogelijk dan we denken.
Daarbij wel een kanttekening: ik ben niet van de school ‘als je maar positief denkt verdwijnt alle ziekte en gebrek vanzelf’. Gedachten zijn krachtig, maar het onderliggende ‘zijn’ en ‘voelen’ nog krachtiger. Het gaat er veeleer om dat we leren leven vanuit ons diepste wezen, dat we wie we werkelijk zijn ook uitdrukken in ons dagelijks doen en laten. Hoeveel we daarbij zelf in de hand hebben of wanneer het juist aankomt op overgave is een interessante ontdekkingstocht.

Wat ik graag doe

Wat ik graag doe is mensen helpen zichzelf te ontwikkelen. Door hen te helpen bij het wegnemen van (emotionele en mentale) belemmeringen, zodat zij hun unieke capaciteiten en talenten ten volle kunnen benutten en/of gewoon een leuk leven hebben.

Kernwoorden

Oplossingsgericht, gezond verstand, nuchter, invoelend, kan veel begrijpen en vind weinig raar, humor, talent om anderen te helpen zichzelf te ontwikkelen.

Verder nog

Ik loop graag ‘barefoot’. Dus als je je bij een afspraak met mij afvraagt of ik mijn schoenen vergeten ben, dan is dat dus niet zo. Ik loop bewust op blote voeten of op ‘rare’ schoenen. Als je daar meer over wilt weten, stel je vragen gerust.

Deel via: