Kies voor een studie die bij je past!

Welke opleiding wil je gaan doen? Welke studie moet je kiezen? Weet je het ongeveer of nog helemaal niet?

De basis voor een goede keuze is weten wie je bent. Als je weet wat jouw drijfveren zijn, waar jij blij van wordt, waar jij energie van krijgt, en waar jij in kan uitblinken, dan weet je ook welke studierichting bij je past.

De KernTalentenmethode geeft je het benodigde inzicht om te kunnen kiezen voor een studie die echt bij je past.

Bij een KernTalentenanalyse maken we de vertaalslag van jouw kinderspel naar jouw KernTalenten. Wat jij als kind graag deed, het speelgoed waar je het liefst mee speelde, de spelletjes waar je ogen van gingen blinken… Het zegt alles over wie jij bent en wat je nu en later het liefste doet.

Ik raad je aan te kiezen voor een volledige KernTalentenanalyse wanneer je echt geen enkel idee hebt wat je wilt en/of als je op meerdere (school-)gebieden (wat) vastloopt. Bij een volledige analyse wordt er naast de bepaling van de KernTalenten een diepte-interview afgenomen, waarbij er een koppeling gemaakt wordt tussen jouw KernTalenten en je levensloop tot nu toe. Bij de volledige analyse hoort een uitgebreid verslag met daarin een unieke beschrijving van jou als persoon en aanbevelingen waar je verder mee kunt. Met een volledige analyse krijg je niet alleen antwoord op je vraag welke studierichtingen bij je passen, maar krijg je ook inzicht in je sterke en  minder sterke punten en kom je te weten welke manieren bij jou passen om met je minder sterke punten om te gaan. Het verslag is blijvend bruikbaar en kun je er bijvoorbeeld bij pakken wanneer je later in je leven (loopbaan-)keuzes moet maken.

Een volledige KernTalentenanalyse kost € 1050,- (incl. BTW) voor particulieren. Een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van en werkwijze bij een volledige KernTalentenanalyse vind je hier.

Je kunt ook kiezen voor een KernTalentenverkenning. Dit is een prima optie wanneer je twijfelt over welke richting je op wilt. Je hebt misschien wel een idee over wat je ongeveer zou willen, maar twijfelt of het echt bij je past. Bij een KernTalentenverkenning doen we alleen een vaststelling van je KernTalenten en krijg je advies over welke opleidingen goede keuzes zijn en waarom. Een KernTalentenverkenning wordt gedaan in een bijeenkomst van 2,5 à 3 uur. Je krijgt bij aanmelding een link naar een vragenlijst. Die vragenlijst vul je voorafgaand aan de bijeenkomst in.

De KernTalentenverkenning kun je boeken zonder of met beknopt verslag. In het beknopte verslag worden, naast een overzicht van jouw KernTalenten, de voor jou belangrijkste aandachtspunten als het gaat om studiekeuze opgenomen. Het voordeel van het hebben van een verslag is dat je het zelf, ook later, naast opleidingen of zelfs functieomschrijvingen kunt leggen om te kijken of iets al dan niet geschikt voor je is.

Zonder verslag krijg je op papier een algemene beschrijving van de KernTalenten, een mondelinge beschrijving van jouw KernTalenten en een mondeling studieadvies.

Een KernTalentenverkenning zonder verslag kost € 190,- (incl. BTW) voor particulieren.

Een KernTalentenverkenning met beknopt verslag kost € 390,- (incl. BTW) voor particulieren.

 

 

 

Deel via: