EFT bij blessures

Blessures hebben naast de fysieke impact ook een mentale impact. De mate van die impact verschilt van sporter tot sporter en van situatie tot situatie.

Zorgen

De sporter kan zich zorgen maken over of hij/zij weer op het oude niveau terug kan komen, hoe het verder moet met zijn sportcarrière. Er kunnen zorgen zijn om verwachtingen van anderen, bijvoorbeeld de club of de sponsor, of er kan een gevoel ontstaan er niet meer bij te horen.

Frustratie

Een blessure is voor veel sporters ook een oefening in geduld en accepteren. Veel sporters vinden het veel makkelijker om tot het uiterste te gaan dan om zich in te houden. Ze zijn bij een blessure geneigd te snel te veel te willen. Het kan veel frustratie geven wanneer je niet kunt wat je wilt.

De pijn en schrik van een acute blessure

Daarnaast is het mogelijk dat de plotselinge pijn en de schrik bij het ontstaan van een acute blessure zich vastzetten in het lichaam. Hier is vaak weinig aandacht voor, maar deze opgeslagen spanning kan het herstel behoorlijk belemmeren.

Niet meer voluit durven gaan

Je ziet regelmatig dat een sporter ook na zijn of haar fysieke herstel niet meer voluit durft te gaan. Hij/zij houdt in en ervaart spanning. Er is niet voldoende vertrouwen in het lichaam en er is angst opnieuw geblesseerd te raken.

Alle bovengenoemde symptomen (zorgen, angst, frustratie, in het lichaam opgeslagen spanning) zijn erg goed te behandelen met EFT.

De fysieke klachten oplossen? Het proberen waard.

EFT is een effectieve tool bij het behandelen van de mentale impact van blessures. Daarnaast kun je met EFT direct fysieke klachten verlichten of zelfs oplossen. Dit lukt regelmatig, maar zeker niet altijd. Waarom het de ene keer wel en de andere keer niet werkt, is niet duidelijk. Als iets gebroken of gescheurd is dan repareer je dat niet met EFT. Maar pijn, irritatie, stijfheid of een bewegingsbeperking oplossen lukt regelmatig wel. Het is zeker het proberen waard om te kijken wat je met EFT kunt bereiken als je last hebt van een blessure. Soms gebeuren er wondertjes en lossen klachten spontaan op.

N.B. EFT is een aanvulling op en geen vervanging van behandeling door een arts of fysiotherapeut.

Onderstaande filmpjes geven een indruk van hoe je EFT kunt toepassen bij blessures.
– Opmerking: de EFT-coach in onderstaande filmpjes ‘klopt’ op haar klanten. Ik laat mensen over het algemeen op zichzelf ‘kloppen’

EFT bij een chronische enkelblessure

You must install Adobe Flash to view this content.

EFT bij schouderpijn

You must install Adobe Flash to view this content.

Ongeloof

Nic Mitchell, de man met de enkelblessure in het bovenste filmpje, gaf later het volgende commentaar op zijn ervaring met EFT: “I agreed to try a little bit of Carey’s treatment because her genuine and effervescent character is hard to refuse, rather than because of any belief (at all) in her methodologies. As someone who makes his living working with bodies I am happy to accept the less “scientific” concepts such as reflexology and meridian lines, but tapping just seemed plain ridiculous to me. It is no exaggeration to say that I was utterly dumbstruck when after 10 minutes of treatment I had more range in a long standing injured ankle than at anytime in the years since the original injury! Given that I am in a position to receive world class physical therapy I am still astounded when I think back on it almost a year later.”

Deel via: