Coaching met EFT

– Klik hier voor uitleg over EFT, Emotional Freedom Techniques –

Idealiter is de basis van elk ‘werken aan jezelf’ de volledige acceptatie van jezelf en je huidige situatie. Of het nu gaat om het verbeteren van je prestaties of persoonlijke effectiviteit, of om het oplossen van emotionele en mentale problemen, als je het aanvliegt vanuit het idee dat je moet verbeteren of veranderen omdat je anders niet goed genoeg bent, ben je alleen maar aan het vechten tegen jezelf en raak je in een innerlijke strijd, die averechts werkt.

Het uitgangspunt van mijn aanpak is dat je allang goed genoeg bent en dat je pas echt stappen kunt zetten als er acceptatie is van het feit dat je staat waar je nu staat. Als je een berg wilt beklimmen heeft het ook geen zin om vanaf halverwege te willen gaan als je nog in het dal staat. De eerste stap kun je alleen zetten vanaf de plek waar je nu bent.

Kun je maar moeilijk echt geloven dat je allang goed genoeg bent en lukt het je niet om je huidige situatie te accepteren, dan is dat waar je nu staat en starten we daar met EFT.

Waarom zou je toch willen werken aan jezelf of jezelf willen verbeteren als je toch al goed genoeg bent en je je huidige situatie helemaal accepteert? Omdat accepteren van de plek waar je nu staat niet hetzelfde is als berusten in een situatie waarin je je niet fijn voelt of waarin je niet optimaal functioneert. Wanneer je emotionele belemmeringen of beperkende overtuigingen oplost, kom je beter in je vel te zitten, je zult vaker flow ervaren en je prestaties zullen verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om je potentieel te ontdekken en benutten, om jezelf te ontwikkelen en om te groeien.

 

Deel via: