Nieuws

Op de verkeerde plek zitten qua werk

31 oktober 2017

Deze blog van Danielle Krekels, de ontdekker van de KernTalenten en de ontwikkelaar van de KernTalentenmethode, gaat over totaal op de verkeerde plek zitten qua werk. Een arts met een jaar specialisatie achter de rug komt erachter dat ze een beroep heeft waar ze niet gelukkig of zelfs ongelukkig van wordt. Ze moet een carrièreswitch  Lees verder »

Lees bericht


EFT bij goede voornemens. Hoe werkt dat?

14 januari 2016

EFT (Emotional Freedom Techniques) kan je helpen bij het laten slagen van je goede voornemens. Hoe? Door het neutraliseren van je (vaak onbewuste) belemmerende overtuigingen en emoties.

Lees bericht


Leestip: Waarom duurt burn-out zo lang?

17 maart 2015

Ik kwam deze interessante blog tegen over de fysieke aspecten van burn-out: “Waarom duurt burn-out zo lang?“

Lees bericht


Spreekangst

22 december 2014

Spreken voor een grote groep, veel  mensen vinden dat eng. Zo ook de jongeman die bij mij kwam voor een EFT-sessie. Voor zijn werk moest hij regelmatig voor volle zalen spreken. Hij had dat jaren met plezier gedaan en was een goede spreker. Een beetje gezonde spanning daarbij was hem niet vreemd. Dat hielp hem  Lees verder »

Lees bericht


Coulrofobie of clownfobie

28 oktober 2014

Frankrijk is in de ban van ‘terreurclowns’. http://nos.nl/artikel/714815-frankrijk-in-ban-van-terreurclowns.html Iedereen kan zich er wel iets bij voorstellen dat je je net wat minder veilig voelt op straat als dit soort criminelen bij je in de buurt rondlopen.

Lees bericht


Casus: liftangst, oorzaak onbekend

23 augustus 2014

Een man kwam bij mij in de praktijk, omdat hij van zijn liftangst af wilde. Hij voelde zich zo angstig en benauwd in een lift dat hij liften meed. Voor zijn werk was dit erg onhandig, omdat hij regelmatig op bezoek moest bij zakenrelaties die in hoge kantoorgebouwen werkten. En omdat hij zijn angst niet  Lees verder »

Lees bericht


Dat kan nooit!

8 augustus 2014

Een man was nieuwsgierig naar EFT. Hij wilde het wel eens uitproberen.

Lees bericht


Omgaan met kritiek

4 augustus 2014

Veel mensen kunnen slecht tegen het krijgen van kritiek. Dat moet anders.

Lees bericht


Verlichte parkiet

17 juli 2014

Dit is Babisko. ‘Babisko’ betekent  ‘papa/papaatje’ in het Turks. Babisko is erg oud. Hij kan niet meer vliegen en valt om de haverklap van zijn stokje.  

Lees bericht


Erkenning, wat als je het niet krijgt?

24 mei 2014

In deze blog heb ik het met name over erkenning of het gebrek eraan bij ME/CVS en PTSS, maar het besprokene geldt vast in veel meer situaties. Dus wie de schoen past…. Gevolgen van gebrek aan erkenning bij ME/CVS Mensen met ME/CVS streven naar erkenning van hun ziekte. Dat hun ziekzijn nog steeds vaak niet  Lees verder »

Lees bericht