Coulrofobie of clownfobie

28 oktober 2014

Frankrijk is in de ban van ‘terreurclowns’. http://nos.nl/artikel/714815-frankrijk-in-ban-van-terreurclowns.html
Iedereen kan zich er wel iets bij voorstellen dat je je net wat minder veilig voelt op straat als dit soort criminelen bij je in de buurt rondlopen.

Maar wist je dat clownfobie of coulrofobie een bestaande en serieuze fobie is? Mensen die hier last van hebben vermijden bijvoorbeeld plaatsen waar veel kinderen komen uit angst een clown tegen te komen. Of ze zijn bang om te slapen uit angst dat een clown ze komt pakken. Alleen de gedachte aan of een plaatje van een clown kan al leiden tot paniekgevoelens met hyperventilatie en zweten.
Het wordt vaak veroorzaakt door nare ervaringen in de jeugd, maar ook films als ‘It’ van Stephen King kunnen een dergelijke fobie veroorzaken. En hoogstwaarschijnlijk die ‘terreurclowns’ ook. Soms heeft iemand geen idee hoe hij/zij aan die angst komt.

Als een volwassene een dergelijke angst heeft lijkt dat misschien grappig, maar dat is het absoluut niet. Schaamte en onbegrip maakt het probleem vaak groter en maken dat mensen geen of pas laat hulp gaan zoeken.

Clownfobie is goed op te lossen met EFT. Blijf niet lopen met angsten, ook niet met ‘rare’ angsten. Je bent echt de enige niet en angst is goed te behandelen.

Deel via: