Dat kan nooit!

8 augustus 2014

Een man was nieuwsgierig naar EFT. Hij wilde het wel eens uitproberen.

“Ik wil je best laten ervaren hoe EFT werkt. Heb je een klacht waarmee we aan de slag kunnen?”

Hij kon zo geen emotionele klacht verzinnen, maar had wel last van een blessure, waardoor hij zijn been niet goed kon optillen. Omdat EFT ook kan helpen bij fysieke klachten,* zijn we zijn blessure gaan behandelen. Niets leek te werken. Niet het ‘kloppen’ op de pijn; niet het ‘kloppen’ op zijn oordelen over de blessure, niet het ‘kloppen’ op zijn emotionele reactie erop; niet het werken aan de volledige acceptatie van de blessure. Het ‘kloppen’ gaf geen enkele reactie. Hij voelde niets en elke keer als we testten hoe hoog hij zijn been op kon tillen, was dat geen millimeter hoger dan toen we begonnen.

In een laatste poging zijn we gaan ‘kloppen’ op “dit stomme geklop”, op “Yeah right, en dit moet werken”, “Geloof je het zelf”, “Dit ga je heus niet oplossen met tikken op je gezicht”, “Dit kan nooit”. Vervolgens gingen we testen, en warempel,hij zwaaide zijn been een heel eind omhoog!

De man schrok daar vreselijk van, en ik was op dat moment niet oplettend en nog niet ervaren genoeg (dit is een casus van een paar jaar geleden) om daar op in te spelen en ook zijn schrik te behandelen. Ik weet niet of deze man ooit nog iets met EFT gedaan heeft, of dat hij zo geschrokken is dat hij er nadien verre van is gebleven.


Conclusie

EFT lijkt soms niet te werken, doordat mensen niet kunnen geloven dat het kan werken. Als dan ‘het onmogelijke’ toch gebeurt, en EFT wel effect heeft, dan schrikken sommige mensen zich kapot. Dat is niet zo gek. Mensen hebben ideeën over hoe ‘de dingen’ werken en hoe de wereld in elkaar zit. Wanneer er dan iets gebeurt dat in tegenspraak is met hun ideeën, schopt dat hun hele wereldbeeld omver. En dat kan een heftige ervaring zijn. Dat hoeft geen probleem te zijn. Mocht het nodig zijn dan kun je zowel het ongeloof als de schrik ook oplossen met EFT.

 

* Met EFT kun je fysieke klachten verlichten of zelfs oplossen. Dit lukt regelmatig, maar zeker niet altijd. Waarom het de ene keer wel en de andere keer niet werkt, is niet duidelijk. Als iets gebroken, gescheurd of anderszins ‘kapot’ is dan repareer je dat niet met EFT. Maar pijn, irritatie, stijfheid of een bewegingsbeperkingoplossen lukt regelmatig wel. Het is zeker het proberen waard om EFT toe te passen bij fysieke klachten. Al is het alleen maar om te voorkomen dat je emotionele reactie op de fysieke klachten je herstel belemmert of je klachten doet verergeren. En soms gebeuren er kleine wondertjes en lossen de klachten spontaan op.

Deel via: