Meidenvenijn

8 augustus 2013

Meiden pesten anders dan jongens. Jongens zijn vaak directer. Ze schelden, schoppen en slaan. Niet dat meiden dat nooit doen, maar over het algemeen pesten zij vaker door middel van roddelen, negeren, het vormen van kliekjes en het buitensluiten van andere kinderen: meidenvenijn.

‘Verboden voor Marieke’
Wat Marieke, een meisje van 10 jaar, was overkomen was een typisch voorbeeld van meidenvenijn.

De meiden in haar klas hadden een club opgericht, de VVM. VVM stond voor ‘Verboden voor Marieke’. Ze vond het lastig om die betekenis hardop te zeggen, omdat ze dan gelijk moest huilen.

Marieke was verdrietig en boos en daarop zijn we gaan ‘kloppen’ (= EFT gaan toepassen). Ze had het gevoel, dat iedereen haar stom vond, en ook daarop zijn we gaan ‘kloppen’. Tijdens de behandeling zag je haar gezicht en haar houding veranderen. Een half uur later vond ze het nog steeds lastig om hardop te zeggen wat VVM betekende, omdat ze er zo hard om moest… LACHEN. Ze kon van een afstandje naar het gebeuren kijken en het werkte ongelooflijk op haar lachspieren. Ze zag er ook helemaal niet meer tegenop om naar school te gaan.

M5
Marieke had er last van dat ze gepest werd. Toch lag het probleem niet bij haar. Zij was er niet de oorzaak van. De schuld lag ook niet bij de pestkoppen. Kinderen pesten, omdat ze zich sociaal niet veilig voelen én omdat ze de ruimte hebben om het te doen. Het is de verantwoordelijkheid van volwassenen om het voor kinderen veilig te maken. Op www.pestaanpak.nl staat beschreven hoe je een school sociaal veilig maakt met de methode M5.

EFT
Als een kind dat gepest is last blijft houden van de dingen die hem of haar
zijn overkomen is dat goed op te lossen met EFT. Over het algemeen reageren
kinderen heel snel op de behandeling waardoor ze in korte tijd een enorme
switch kunnen maken in positieve zin.

Deel via: